Kako odabrati pravi poklon za decu?

igracke za decu decak se igra sa autom super igracke

 

Pravilo broj 1 - Nemojte razmišljati kao odrasla osoba.

Većina roditelja reći će da njihove dete ima previše igračaka – pa kada je reš o rođendanskim ili božićnim poklonima, kako odabrati onu pravu, bez da stvorite još više nereda? Za poklon koji se zaista ističe i koji će izdržati test vremena, sledite naše savete.

 

Uzmite u obzir njihovu starost i nivo razvoja. Obavezno proverite nalepnicu na kutiji, jer većina igračaka preporučuje starosno doba na svojoj ambalaži. Drugo, koristite svoj instinkt. Ako je vaše dete recimo, puni 4 godine, to ne znači nužno da može voziti bicikl bez pomoćnih točkića – razmislite o njemu kao pojedincu i krenite odatle.

 

Razmislite o detetu. Šta ono voli da radi? Da li voli park, kupanje u bazenu ili igranje napolju? Da li voli igraonice i društvo? Da li je opsednuto dinosaurusima ili superherojima? Razmislite o poklonu koji će biti povezan sa njegovim interesovanjima.

 

Razmotrite poklone koje deca mogu da dele. Ne bukvalno, u ovo spadaju pokloni koje deca mogu koristiti da se igraju sa drugom decom (ili članovima porodice), poput društvenih igara i slagalica. Ovakve igre će podstaći druženje i socijalizovanje, kao i želju za nadmetanjem.

 

Proverite sa roditeljima. Ukoliko poklon nije za vašeg klinca, pre kupovine pitajte roditelje deteta. Postoji mogućnost da dete već poseduje takvu igračku, ili da se roditelji možda protive vašem izboru iz nekog razloga.

 

Izaberite poklone sa dužim vekom trajanja. U našem potrošačkom društvu, igračka koja se može koristiti godinama, može biti veoma cenjena. Pokloni kao bicikli, table za crtanje ili kocke za slaganje mogu trajati veoma dugo.

 

Ako i dalje sumnjate, kupite knjigu. Ovo je pravilo kome se iznova i iznova vraćamo. Knjige zauzimaju vrlo malo prostora, imaju beskonačan rok trajanja i uvek se iz njih može nešto lepo naučiti.

NAPIŠITE KOMENTAR

Komentari moraju biti odobreni pre objavljivanja


NAZAD NA VRH