Magija igranja sa setovima igračaka

SUPER IGRACKE KOSTIMI ZA DECU

Kada je u pitanju učenje zasnovano na igrama, deca često biraju setove za igranje, jer im omogućava da koriste svoju maštu na čudesan i zanimljiv način. U ovom članku ćemo sagledati prednosti igre sa setovima za igranje, kao i koje su igračke najbolje za kreativnost I zabavu.

Sećate li se samo koliko ste sati proveli usavršavajući kućicu za lutke, kako bi vaša mini porodica mogla da tu provodi vreme?

Sećate li se kako ste u dvorištu sakupljali grančice, lišće I cveće I pravili svoj magičan vrt?

Ili ste se možda igrali lekara, vatrogasca ili kuvara?

Ova vrsta igre je neverovatno korisna za mentalni I fizički razvoj deteta, a ako želite da saznate više o tome, onda svakako trebate da pročitate tekst u nastavku.

 

Šta je igra sa setovima za igranje?

Kao što zvuči, igra sa setovima za igranje je svaka vrsta igre koja omogućava deci da koriste svoju maštu za pravljenje mini sveta i avantura u toku igre. To može biti nešto apstraktno, poput malih prstenova, blokova i predmeta iz prirode do figurica, garnitura vozova, kućica za lutke i setova za gradnju. Glavni cilj je postaviti scenu, svet ili mesto. To pomaže deci da uspostave širu sliku svoje maštovite igre.

Pored toga što je igra zabavna, ako se dete igra recimo, sa baštenskim setom, ono takođe mora pripaziti da se ’’biljke’’ zalivaju, da ih jak vetar ne oduva i da se naravno pravilno gaje. To im pomaže da se užive u ulogu, da razviju svest o sebi, prošire vokabular i razmišljaju kreativnije.

Primarni cilj ovih igara je da deca razmišljaju slobodno, sanjaju, rešavaju probleme i eksperimentišu, kao i da uz sve to razviju jake motoričke veštine i koordinaciju ruku i oka.

 

Prednosti igre sa setovima za igru

  • Dete se može igrati pojedinačno ili u grupi
  • Podstiče kreativno i maštovito razmišljanje
  • Poboljšava motoričke sposobnosti i koordinaciju ruku i oka
  • Izgrađuje samopouzdanje
  • Podstiče decu da rešavaju probleme
  • Proširuje vokabular i sposobnost deteta da ispriča svoju priču
  • Igranjem uloga dete može eksperimentisati sa više vrsta ličnosti.

 

Neki od setova za igranje koje možete pronaći u našoj prodavnici:

Torta set - 37 dela - KUPI OVDE

Magična bašta set - KUPI OVDE

Eksperiment set crazy circuits - KUPI OVDE

NAPIŠITE KOMENTAR

Komentari moraju biti odobreni pre objavljivanja


NAZAD NA VRH